Barkod Etiketleri Nelerdir?
Elektronik / Mart 24, 2023

Bir ürünün fiyatının kayıtlı olduğu bir sistemin üzerinden kullanmayı amaçlayan sisteme barkod denir. Barkod etiketini açıklamak gerekir ise ürünlerin üzerinde barkod sistemi olan ve yapıştırılan etiketli türleridir. Alışveriş merkezlerinde parayla satın aldığımız bir ürünün üstünde barkod etiketi olduğunu görürüz. Kasaya gittiğimizde ise barkod okuyucular, barkod etiketlerinin sayesinde işlem yaparlar. Barkod etiketi üzerindeki barkod ekrana o ürün ile ilgili bilgileri yansıtır. Hangi ülkeye ait olduğunu ve fiyatı gibi bilgiler verir. Ürününüz barkod okuyucuya okutulduğunda daha önceden o ürün ile ilgili kabul görülmüş fiyat ekrana düşer ve işlemi gerçekleştirir. Üzerinde bulunan barkod özetle bizlere o ürün ile ilgili detayları dijital ortamda görmemizi sağlar. BARKOD ETİKET NASIL YAPILIR? Etiket yapılırken izlenmesi gerekenler tasarımına uygun olarak ebatına karar verilmesi gerekir. Tasarımın ve etiket içeriğinin kararlaştırması yapılmalıdır. Miktarına ve etiket boyutuna uygun olarak baskı metodunun seçilmesi, yazma kapasitesinin hesaplanması gerekir. Ürün etiketleme yapılamayacak kadar birim fiyatı düşük ve ufak ürünlerse ürünlerini etiketlemek mümkün değil ise, ürünün kodunu içeren etiketi, ürünün bulunduğu raf, dolap ve çekmece üstüne de yapılabilir. Örnek verecek olursak cıvata, fener ampulü, çivi gibi ürünlerin etiketlenmesi pahalı ve zordur. Bunun içinde bu şekil ürünlerin, tuttuğunuz paket, raf, çekmece gibi yerlere ürünün barkodunu yapıştırabilirsiniz. Böylece ürünlerin stoğa girişinde ve çıkışında barkod okutularak işlem yapılması…

BridgeCoin Nedir, Ne İşe Yarar?
Elektronik / Kasım 17, 2019

BridgeCoin günümüzde en popüler sistemlerden biridir. Aly kodların ticaretini destekleyen merkezi olmayan bir değişim anlamına gelmektedir. Kripto para piyasası içinde tek bir başarısızlık noktasını ortadan kaldırmaya yönelik yeni bir oluşum. (BCO) benzersiz bir satış noktası olmanın ötesinde birden fazla kıtada çalışmaktadır. Güvenilir işlem hacminde azaltılmış yayınlama ve desteklenen paraların geri çekilmesi işleminde güvenle kullanılan ağ sistemi olan coin. Satın alma işlemlerinin hızla sürdüğü keşfedilmeye devam edilen bir birimdir.   BridgeCoin Nedir? BridgeCoin özellikle performans sorunlarıyla uğraşılan, hırsızlıkların sorun olduğu manipülasyonlar, hacking olayları ve hükümetin yayından kaldırılmasına neden olabilecek kargaşaların merkezi kripto para birimi alışveriş süreçlerinde hizmete sunulan bir altcoinlerden biridir. (BCO) merkezi olmaya bir blok sisteminden oluşmaktadır. Merkezi olmayan blok tabanı zinciri sipariş defteri ve çoklu imza ağ geçidi sistemiyle yürütülen bir ağ tarafından çözülür bir sistemdir. Merkezi arıza noktası bulunmayan bir sistemdir. Satın alma, para çekme, yatırma ve sipariş kitapları blokta şeffaf bir şekilde kayıt altına alınmaktadır.   Merkezi Olmayan Coin BridgeCoin merkezi olmayan bir teknoloji olması istenilen zaman diliminde yatırım yapma ve çekim işlemini gerçekleştirmeyi mümkün kılmaktadır. Ticaretin yapılması için belirli bir zaman dilimine bağlı kalınmamaktadır. Her müşteri için özel anahtarları bulunmakta ve kendi paralarını bu şekilde almaktadırlar. (BCO) borsadaki paraları için erişim söz konusu değildir. Merkezinin olmamasından…

Ülkemizde Elektronik Alet Sayısı Kaçtır?
Elektronik / Ekim 16, 2017

Bu soruya yanıt verebilmek için öncelikle ülkemizin bu alandaki yolculuğuna kısa bir göz atmak hiç de fena olmayacaktır. Ülkemizde elektronik alet sayısı kaçtır? 3 milyon mu 5 milyon mu? Bunu anlamak için tarihte kısa bir yolculuğa çıkmak faydalı olacaktır. Sanayi devriminden sonra Avrupa, özellikle ikinci dünya savaşından sonra Almanya, endüstri ve sanayi elektroniği alanında büyük çalışmalar başlattı. Savaş yıllarında ve savaş sonrası yıllarda sanayi gelişimine büyük önem verdi ve bu konuda ciddi çalışmalar yaptı. Bütün bunların sonucunda bugün evlerimizde kullandığımız beyaz eşyalardan tutun da her gün elimizden bırakmadığımız akıllı cep telefonlarına kadar, hemen hemen tüm bilindik markaların altında Alman markası imzasını görmekteyiz. Hatta eski nesil büyüklerimizden şu lafı çok işitilmiştir. , Alman malıysa sağlamdır. Almanlar bu işi iyi yapar gibi… 1970 li yılların başında ilk defa evlere konuk olmuştu siyah beyaz televizyonlar. Ondan önce radyolar gene tek tük de olsa evlerin en özel köşelerini süslemekteydi. O yıllarda bir radyoya sahip olmak bile büyük bir ayrıcalık olarak görülüyordu. O yıllarda ülkedeki en ayrıcalıklı elektronik eşyalar, siyah beyaz televizyon ve radyolardı. Televizyonlar, sadece bir kaç hali vakti yerinde ailelerin evlerinde olur, değişik zamanlarda televizyon seyretmek için aile halkı ve akrabalar bir evde toplanırlardı. Televizyon sahibi olmak, bu gün lüks bir arabaya sahip…