Topuk Dikeni Belirtileri

Aralık 20, 2017

Günün yorgunluğunu en çok ayaklar çeker. Bu nedenle onlara iyi bakmak zorundayız. Ayaklarınıza bir zarar geldiğinde yürüme bozuklukları yaşayabilir, gününüzü iyi geçirmeyebilirsiniz. Ayağınızda bir ağrı oluşuyorsa ve ne kadar dinlenseniz de bu ağrı geçmiyorsa topuk dikeni rahatsızlığından şüphelenebilirsiniz. Böyle bir durum karşısında doktora görünmek en iyi çözümdür. Topuk dikeni belirtileri sezdiğiniz zaman erken tedavi sizin sağlığınız için faydalı olacaktır.

Topuk Dikeni Belirtileri

 Topuk Dikeni Nasıl Oluşur?

Ayaklarınız gün boyu bütün yükü taşımakta. Onlara iyi bakmak, bakım yapmak yeterli olmayabilir. Topuk dikeni rahatsızlığına yakalanmamak için dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır: iyi bir ayakkabı seçmek, ağır yük taşımamak, sporda egzersizi fazla yapmamak, kilonuza dikkat etmek… Ayak rahatsızlıklarında en büyük problem seçtiğiniz ayakkabılar oluyor. Kötü yani ucuz ayakkabılar sonucu kemiklerde yamulma, topuk dikeni, parmaklarda şişme vb. sorunlar görülür. Bütçenizi iyi bir ayakkabıya ayırarak bu sıkıntıların yaşanmasını önleyebilirsiniz. Hızlı bir kilo alma da topuk dikeni belirtileri arasındadır. Ayaklara fazlaca yük bindiğinde bu tarz zorluklar yaşanır.

Çoğunlukla gençlerde görülen bu rahatsızlık; ayak tabanında bir ağrı hissi ile başlıyor. Yeni spora başlangıcında yapılan çok fazla egzersiz, hızlı kilo alma, yanlış ayakkabı seçimleri vb. durumlarda ayak tabanındaki ağrı fazlalaşır ve dinlendiğiniz taktirde bu ağrı geçmez ve yürümede zorluklar çekersiniz. Topuk dikenini yalnızca ağrı ile anlayabilirsiniz. Geçmeyen ağrı sonucu topuk dikeninden şüphelenmenizde yarar var. Topukta oluşan iltihap yürüyüşünüzü, koşmanızı kısacası hareketinizi kısıtlayabilir.

 Topuk Dikeni TedavisiTopuk Dikeni Belirtileri 

Ayak topuğunuzda ağrı hissettiğiniz anda doktora gitmelisiniz. İlerleyen topuk dikeni hastalığında yürüme ihtiyacı kısıtlandığı için bacak kaslarında güçsüzlük oluşur. Yaş ilerlediği taktirde de bu durum bel ağrılarına kadar çıkmakta. Topuk dikeni tedavisinde; ilaç kullanımı, ortopedik tabanlık kullanımı, fizik tedavi ve egzersizler yardımıyla rahatsızlık büyük oranda atlatılmış olunur. Duruma göre de topuk dikeni veya iltihaplı bölge ameliyat yardımıyla alınır.

Yorum Yapılmamış

Yorumlar kapalı.