Dadi Coin Hakkında
Eğitim / Nisan 6, 2021

DADI, hesaplama gücünün dengesini büyük şirketlerden uzaklaştırarak insanların sahip olduğu eşler arası bir ağdır. DADI ağı, geleneksel bulut hizmetlerine kıyasla % 90’a varan tasarruf ve iyileştirilmiş verimlilik ve performans sunar. Dizüstü bilgisayar, oyun konsolu veya herhangi bir bağlı cihaz kullanan herkes, kira için uygun hesaplama kapasitesi sağlayarak gelir elde edebilir. Coin düğümü olarak jeton kazanmak ister misiniz? Bulut bilişim hizmetlerinden tasarruf edin? DADI Web Hizmetleri ile inanılmaz dijital ürün inşa etmek? DADI ile şimdi kayıt olun. Haber, etkinlik ve ürün veya hizmetlerimizi duymak için şimdi kaydolun. İlgilendiğiniz, araştırma için kullandığımız ve genel olarak gönderdiğimiz içeriği bildirdiğimiz hizmetleri de belirtebilirsiniz. Bağımsız bir platform olarak veya tam yığın web uygulaması olarak API ile çalışabilen bir düzenleyici şablon oluşturucu katman. DADI Publish için simgedir. Yayınla: İçerik oluşturma dünyasına bir yazar penceresi. Düzenleyici iş akışını optimize etmek için tasarlanmış esnek arayüzler.   DADI Nedir? DADI API, dijital platformunuza omurga olarak hareket etmeye hazır hızlı bir kurulum veri katmanıdır. Bir şablonlama katmanına, bir mobil uygulamaya veya başka bir veri tüketicisiyle birlikte kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve DADI teknoloji paketindeki diğer uygulamalarla birlikte kullanılabilir. Coin borsalarında henüz işlem görmemektedir. İşletmenizin / etki alanınızın mantığını (verilerin nasıl oluşturulduğunu, görüntülendiğini, depolandığını ve değiştirildiğini belirleyen gerçek dünya iş kurallarını kodlayan…

Velayetin Babaya Verilme Şartları Nelerdir?
Eğitim / Ağustos 30, 2019

Boşanma süreçlerinin en önemli maddelerinden biri velayet davalarıdır. Velayet davalarında hakimin karar verirken dikkat edeceği en önemli şey çocuğun yaşıdır. Anne bakımına muhtaç olan çocuk, anneye verilerek çocuğun gelişimi göz önüne alınmaktadır. Türk hukukuna göre, çocukların velayeti yaklaşık 7 yaşına kadar anneye verilmektedir. Zira bu yaşların çocuğun gelişmesi en önemli yaşlar olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Çocuğun 7 ile 12 yaş arasında olması halinde ise velayet işlemlerinde ebeveynin gelirine bakılmaktadır.12 yaş üstünde ise direkt olarak çocuğun görüşüne başvurulur. Bu sebeple, hukuken 0 ile 7 yaş aralığında çocuğun anneden alınarak babaya verilmesi imkânsız gibidir. Bu yaş aralığında annenin gelirinin ve yaşam tarzının çok bir önemi yoktur.   Velayet Hangi Durumlarda Babaya Verilir? Bu yaş aralığında çok istisna durumlarda çocukların velayeti babalarına verilir. Bu istisnalar çocuğa zarar verebilecek maddi ve manevi her türlü şeyi kapsamaktadır. Annenin çocuğa zarar vermesi, çocuğa bakmaktan aciz olması, çocuğu dövmesi gibi birçok sebepten dolayı çocuk anneden alınabilir. Çocuğun geleceği göz önüne alınarak yapılan işlemlerde hâkimin, bu olumsuz davranışlara inanması gerekmektedir. Kısacası velayetin devri için kanıt gerekmektedir.

Javascript İle Web Sitesi Kurmak
Eğitim / Kasım 17, 2018

Merhabalar bir web sitesi kurmak için bilmeniz gereken bazı programlama dilleri vardır.Basit bir web site kurmak için html css bilmek yeterlidir fakat daha dinamik bir site kurmak istiyorsanız javascript bu düşünce için güzel bir programlama dilidir.Bu yazıda da javascriptle nasıl bir web site kurulur bundan bahsedeceğiz. Bir web site kurmak için sadece javascript bilmek yetmez.Javascript siteyi daha işlevsel hale getirmemizi sağlar ama asıl site kurmak istiyorsanız html css bilmeniz gerekecek.Bu dilleri öğrenmek zor diye düşünmeyin internet üzerinde bunları anlatan sayısız video ve kaynaklar mevcut.Bu dilleri öğrenmenizi ve pratik yapmanızı sağlayacak birçok internet siteside mevcut.bunlardan bazıları: W3 Schools Bu sitede web site kurmak için bilmeniz gereken html css javascript jquery gibi dilleri öğretiyor ve öğrendiklerinizi pekiştirmek için birçok pratik yaptırıyor. Açık Akademi Bu sitede ise birçok programlama dili mevcut buradan da öğrenip bol bol pratik yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz. Udemy Udemy insanların kendilerini iyi düşündüğünü bir konu hakkında bilgilerini paylaştığı bir internet sitedir.Burdan da bu dilleri öğrenip kendinizi geliştirebilirsiniz ayrıca sizde udemyde kendi derslerinizi yükleyebilirsiniz. Bu programlama dillerini öğrenip kendinizi hazır hissediyorsanız gelelim bu web siteyi internet ortamına nasıl aktaracağımıza.Sitenizi internete koymak için domain ve hostinge ihtiyacımız var. Domain:Alan adı anlamına gelir, bir web sitesinin İnternet’teki adı ve adresidir.Örnek:www.google.com Hosting:Bir web sitesinde…

Eğitimde Eşitlik Kavramı Neden Önemlidir?
Eğitim / Nisan 19, 2017

Eğitim: Plan ve program dâhilinde yapılan, eğitilecek bireyin de içerisinde bulunduğu bir süreçtir. Bu süreçte istendik davranışlar kazandırmak amaçlanır. Eğitimde istendik davranışlar, toplumun beklentilerine ve değerlerine uygun, bireye kendisini geliştirmesini sağlayan davranışlardır. Eğitim, bu amacıyla hem birey hem de toplum için önemlidir. Eğitim sürecinde verimi ve sürekliliği sağlamak için birtakım ilkeler bulunur. Eşitlik, bu ilkelerden biridir. Eşitlik: İnsanlar arasında siyasal ve toplumsal haklar yönünden ayrım bulunmaması durumudur. Toplumsal haklarımızdan biri olan eğitim için eşitlik kavramı önemlidir. Bireylerin imkansızlıkları, hayat şartlarının ağırlığı eğitimlerini olumsuz etkilememelidir. Bir eğitim kurumunda herkesin eşit görünmesi ve eşit şartlara sahip olması, onların kendilerini geliştirip yeni fikirler üretebilmesi için önemlidir. Fakat eşitlikten kastımız herkesin aynı olması değil, aynı haklara, fırsatlara sahip olmasıdır. Herkesin aynı olduğu bir eğitim sürecine tasarım, eğitim kurumlarına da fabrika dememiz gerekirdi. Bireylerin farklılıkları zenginlikleridir. Burada önemli olan farklılıklarının eğitimlerini engellememesidir. Eğitimde amaçlanan eşitlik, fırsat ve imkan eşitliğidir. Eğitimde Fırsat ve İmkân Eşitliği: Eğitilen bireylerin aynı haklara ve benzer imkânlara sahip olmasıdır. Hiçbir bireyin dili, dini, ırkı, cinsiyeti eğitiminin önünde engel olmamalıdır. Peki eğitimde eşitlik kavramı neden önemlidir? Çünkü imkanı olan insanları eğitmek değil, her bireyi eğitmek amaçlanmalıdır. Eğitilen bireylerin her biri farklı hayat şartlarına, maddi imkanlara sahiptir. Ancak bu farklılıklarının eğitim haklarını etkilemesi…